"Jeg ønsker å være singel, men med deg"

Kan du forestille deg et forhold hvor du og din partner lager alle reglene? Du trenger ikke samsvare med sosiale normer og standarder - rett og slett fordi du ikke trenger. Fordi det er det som gjør deg glad.
"Jeg ønsker å være singel, men med deg"
Raquel Aldana

Skrevet og verifisert av psykologen Raquel Aldana.

Siste oppdatering: 03 januar, 2023

“Jeg ønsker å være singel, men med deg” er et brev som nylig har gått over hele verden via internett. Kanskje en av grunnene til det er så populært er fordi det gir et klart standpunkt om reglene for forhold (seksuelle og ikke-seksuelle).

Uavhengig av om du identifiserer deg med innholdet. Vil du, når du leser det, innse at din sanne sjelevenn er den personen du kan være deg selv med, for resten av livet.

Les det nedenfor:

Jeg ønsker å være singel med deg”.

Jeg vil at du skal gå ut og ta en øl med venner. For så å ha en bakrus neste dag og spørre meg om å komme og se deg. Fordi du har lyst til å ha meg i armene dine. Jeg vil snakke med deg i sengen om morgenen om alle slags ting. Men også noen ganger om ettermiddagen.  Jeg vil at alle skal gjøre hva de vil i løpet av dagen.

Jeg vil at du skal fortelle meg om kveldene du går ut med vennene dine. F ortelle meg at det var en jente i baren som kikket på deg. Jeg ønsker at du sender meg meldinger når du er full med venner bare for å fortelle meg tull. Bare så du kan være sikker på at jeg også tenker på deg.

Jeg vil at vi skal le når vi elsker. Le fordi vi prøver nye, dumme ting.

Jeg ønsker å være med våre venner og at du tar hånden min og fører meg til et annet rom. Fordi du ikke kan vente lenger og ønsker å elske med meg der og da. Jeg vil prøve å være stille fordi de andre kan høre oss.

vinranker

Singel med deg

Jeg vil fortære deg, du skal ville at jeg snakker om meg selv, og du snakker om deg selv. Jeg ønsker å krangle om hva som er best, nordkysten eller sørkysten, vest eller øst.

Jeg kan bare fantasere om leiligheten vår. Selv om jeg vet at vi trolig aldri vil leve sammen. Jeg vil at du skal fortelle meg om dine planer, selv om de ikke er klare. Jeg vil at du skal overraske meg ved å si: “Ta med pass, la oss reise et sted.”

Jeg ønsker å være redd med deg. Å  gjøre ting som ingen andre ville ha turt, fordi jeg føler meg trygg med deg. Å komme hjem igjen beruset etter en flott kveld med vennene mine. At du tar ansiktet mitt i hendene, kysser meg. For så å bruke meg som en pute og holde meg veldig tett om natten.

isengen

Vi kan fortelle hverandre om vår dag

Jeg vil at du skal ha ditt liv, at du bestemmer deg for å reise på tur i et par uker, impulsivt. Å forlate meg her alene og lei, og håpe at du dukker opp på Facebook og sier “Hei”.

Jeg ønsker ikke å alltid bli invitert på dine fester, og jeg ønsker ikke å alltid invitere deg til mine. På den måten kan jeg neste dag fortelle deg om min kveld, og du kan fortelle meg om din.

Jeg vil ha noe som er enkelt, men komplisert på samme tid. Noe som gjør at jeg stiller meg selv spørsmål, men i det øyeblikket du er i samme rom med meg forsvinner alle mine bekymringer. Jeg vil at du skal tenke at jeg er vakker, at du er stolt over å si at vi er sammen.

Jeg vil at du skal fortelle meg at jeg elsker deg, og fremfor alt, å være i stand til å fortelle deg det samme. Jeg vil at du skal se meg gå foran deg, slik at du kan se mine hofter svaie fra side til side. Å få meg til å skrape bilrutene på vinteren fordi måten kroppen min vingler fra side til side får deg til å smile.

kunst

Planer for fremtiden?

Jeg ønsker å legge planer uten å vite at vi noensinne vil gjøre dem. Å være i et ærlig forhold. Jeg ønsker å være den jenta som du ønsker å være med. Jeg vil at du skal fortsette å ha et ønske om å rote rundt med andre jenter. Men å se på meg på slutten av kvelden. Fordi jeg ønsker å gå hjem med deg.

Jeg ønsker å være den du elsker med før du sovner. Den som etterlater deg alene når du jobber og som elsker det når du går deg vill i din verden av musikk. Jeg ønsker å leve et enkelt liv med deg. Fordi å leve våre liv som et par ville være det samme som våre enkle liv nå, men sammen.

En dag vil jeg finne deg. “

Dette er brevet som forårsaker en sensasjon på internett. Det ble skrevet av Isabelle Tesier og dedikert til kjærlighet og lengsel. En “kjærlighet” hun føler er uavhengig og ideell.

Du kan være enig eller ikke i denne teksten. Men det er klart at det er mange mennesker som identifiserer seg med hennes ord. Sannheten er at forhold som er “fri for fordommer og forventninger” blir stadig mer utbredt i vårt samfunn.

Hva betyr det å være enten venner eller elskere?

kunst2

Å være venner uten å være elskere betyr å bryte ned barrierene du legger på deg selv når det gjelder å opprettholde et forhold. Det betyr å sette regler basert på dine egentlige behov og bekymringer. Ikke forventninger som samfunnet har satt for deg.

I dag, kanskje takket være vår moderne livsstil. Finnes denne stilen av frie relasjoner med færre forpliktelser. Selvfølgelig kan dette ha mer eller mindre fordeler, avhengig av hvem du spør. Den som aksepterer og snakker opp for det bør minst vurdere disse to viktige punktene:

Det er en annen måte å nyte din seksualitet på

Kanskje to mennesker som liker hverandre og er tiltrukket av hverandre bare ønsker å ha et seksuelt forhold. Og ikke skaper en eksklusiv binding som holder dem fra å gå ut med andre mennesker.

Eller det kan være at de elsker hverandre. Men ikke føler behov for å leve opp til forventningene. Som bor hver for seg og bygger sine liv uten behov for å forklare hva de gjør.

Tanken er at de to medlemmene av forholdet selv bestemmer reglene og overser hva samfunnet eller eventyr har fortalt dem.  Men selvfølgelig, siden dette er utenfor normen, er det fortsatt svært diskuterbart.

Det kan hjelpe å administrere følelser

Disse typer relasjoner hjelper begge parter å utforske og bli kjent med seg selv. Både seksuelt og følelsesmessig. Fordi dette er en kompleks situasjon når det gjelder følelser. Kan det å løse frykt og tvil bidra til å etablere en emosjonell kontroll.

Slike forhold er like gyldige som de vanlige eller formelle variasjone. Så lenge begge parter deler vilkårene og målet. Og a kkurat som med alt annet: i det øyeblikket en slik ordning skader noen bør det stoppes for å unngå unødvendig forlengelse av smertene.

Det er sannsynlig at det finnes folk som tror at denne type forhold har mistet magien. Men ideen er at magi er noe som skapes av to personer. Ikke den typiske kjærlighet som vi alle kjenner og krever.

Det er derfor alle bør huske på å prøve å respektere evnen hver enkelt av oss har til å bestemme hva slags forhold vi ønsker å ha i våre liv.  Selv om frihet i kjærlighet fortsatt er tabu i vårt samfunn. Er det flere og flere mennesker som fremmer toleranse og ytringsfrihet.

Så la hver person åpent og komfortabelt velge hvordan de ønsker at deres forhold skal være. Når alt kommer til alt, er det å være fri for spenninger godt for alle.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.