Lakserolje – Noen fantastiske fordeler

· oktober 11, 2015
Lakserolje er en flott fuktighetskrem og har egenskaper som kan bidra til å behandle en rekke tilstander fra eksem og flassende hud til insektbitt.

Lakserolje, også kjent som castorolje, er kjent for sine naturlige egenskaper som avføringsmiddel, men den har noen andre interessante bruksområder som også er verdt å ta en titt på. Selv om medisinske myndigheter sier at den kan være giftig i store nok mengder, er dens bruk i tradisjonell medisin langvarig. Lær om fordelene med lakserolje i følgende artikkel.

Hva trenger jeg å vite om lakserolje?

En lang rekke sykdommer kan behandles og helbredes med lakserolje. Det mest populære er å bruke den som et avføringsmiddel for å motvirke forstoppelse. Lakserolje reduserer også smerter og plager, stimulerer immunforsvaret, behandler sår på huden, og fungerer som en kraftig antibiotika og soppdreper.

Oljen kommer fra frøene, også referert til som bønner, av planten og er sammensatt av fettsyrer (90% av disse er ricinolsyre). De er ansett som å være ansvarlig for plantens unike helbredende egenskaper. Ricinusplanten er opprinnelig fra India, og er kjent som «kristuspalmen», når det er sagt, ligner bladene på Kristus’ hender. Kanskje dette er grunnen til at planten har så mange helbredende egenskaper knyttet til den.

Ikke gå glipp av: Få lange øyevipper med disse fem hjemmetriksene

lakserolje

Ricinusplanten ble tatt i bruk av mange kulturer, som for eksempel Egypt, Kina, Persia, Roma, Hellas, Afrika, Europa og Amerika. Den er nå mye brukt industrielt, for det meste i tekstiler, men også i Russland for å smøre maskiner i kaldt klima, siden den har konsekvent viskositet og ikke vil fryse. Andre ikke-medisinske bruksområder for lakserolje inkluderer: et smaks- eller tilsetningsstoff, en ingrediens i hudpleie og kosmetiske produkter, i produksjonen av gummi, fiber, lakk, fargestoffer, lærbehandlinger, osv.

Det er viktig å huske på at deler av ricinusbønnene er dødelige hvis de spises eller inntas på noen måte. Bønnene er ikke klare for konsumering før etter at de har gått gjennom en spesiell prosess for å utvinne oljen. Ikke bekymre deg, lakserolje er trygt å bruke, giftstoffene er bare til stede i de rå bønnene.

Bivirkninger inkluderer: hudreaksjoner og tarmforstyrrelser, som forårsaker irritasjon i tarmslimhinnen. Det er ikke anbefalt for bruk av dem som lider av kramper, magesår, hemoroider, prolaps eller de som nylig har gjennomgått kirurgi.

lakserolje

Fordeler med å konsumere og bruke lakserolje

Noen av lakseroljens egenskaper:

  • Lindrer kolitt: For å lindre ubehaget ved denne tarmubalansen, lag et kompress og påfør på magen. Bare gjør en klut litt våt med olje og la den virke i en time eller to. Gjenta inntil to ganger daglig.
  • Fjerner hard hud på føttene: Lakserolje bidrar til å fjerne opphopning av død hud på føttene. Fukt en klut med litt olje og påfør direkte på det berørte området. Pakk inn med gasbind og dekk til med en sokk for å holde det på plass. La gasbindet være på over natten og fil bort den nå mye mykere huden påfølgende morgen.
  • Fjerner føflekker: Dette er en veldig populær hjemmekur. Lag en blanding av natron og lakserolje. Påfør på føflekken og dekk den med en bandasje. La den være over natten og vask med varmt vann om morgenen. Gjenta daglig til føflekken faller av.
  • Lindrer leddgikt: Hvis leddene er vonde på grunn av leddgikt kan lakserolje hjelpe. Ha 3 ss lakserolje i en panne og varm den i tre minutter. Fukt en klut eller bomullsdott og gni på smertefulle områder. Dekk til med en tørr klut og bruk en varmepute for å holde området varmt. La virke i en halv time eller mindre (en time maks). Må ikke brukes hvis området er betent.
  • Forlenger øyevipper: Dette er en av de mange kosmetiske bruksområdene for lakserolje. Den gjør at vippene ser fyldigere og lengre ut. Det kan også brukes på øyenbrynene. Påfør med en mascarabørste. Gjenta hver kveld før du går til sengs, ikke skyll.

Les også: 5 hjemmelagde behandlinger for raskere neglevekst

øyevipper

Flere fordeler

  • Hudpleie: Fordi den er en så bra fuktighetskrem, er lakserolje en del av mange kosmetiske produkter og kremer. Det fungerer som en mykgjørende ingrediens for å glatte og beskytte huden i kremer, pomader, såper, osv. Den behandler tørr hud, eksem, flassing, herpes, sår, brannsår og sår på huden. Den kan også bli brukt til å lage en sjampo som vil etterlate håret glattere og sunnere med mer glans. Den er også brukt ved behandling av sti, flass, og insektbitt (særlig mygg). Den er også bra for å bekjempe aldring av huden.
  • Styrker negler: Hvis du har sprø negler, ta på lakserolje med en bomullsdott på hver negl. Som en stor kilde til vitamin E, vil lakserolje holde neglene vakre.
  • Massere kroppen: Den kan brukes som en kroppsolje for anti-inflammatorisk massasje, for å lindre smerter og plager i muskler og ledd. Den er mye brukt i aromaterapi.