Jeg strekker meg etter stjernene med eller uten deg

Forholdet vårt er kanskje perfekt, men jeg kan ikke lene meg helt på deg fordi, med eller uten deg, må jeg fortsette å leve livet mitt og strekke meg etter stjernene.
Jeg strekker meg etter stjernene med eller uten deg

Siste oppdatering: 25 august, 2022

Når vi snakker om romantiske forhold, tenker vi umiddelbart på en pakke med to personer. Vi glemmer imidlertid at disse to menneskene er uavhengige og må strekke seg etter stjernene som to individer . Jeg kan tross alt leve på akkurat samme måte med eller uten deg.

Det høres kanskje ikke veldig romantisk ut, men sannheten er at vi ikke trenger å klynge oss til noen andre for å være lykkelige.

Jeg kan være med eller uten deg, og det er ingen grunn til at min lykke endres.

Husk, jeg velger å være med deg; Jeg er ikke avhengig av deg. Jeg trenger deg ikke for være lykkelig. Viktigst av alt velger jeg å ikke eie deg, men heller gi deg vinger slik at du kan fly for å finne din egen lykke.

Flettet sammen

Et par i sofaen.

Vi kan sannsynligvis alle komme på noen av parene som gjør alt sammen når de har startet et forhold. De kjenner hverandres venner og de deler de samme interessene – til og med de som tidligere bare var den enes.

Det eneste problemet er at en av dem over tid vil si “Jeg føler meg overveldet“, “Jeg har ikke noe personlig rom”, eller “Jeg kan ikke gjøre noe alene.

Husk: vi trenger alle våre personlige rom der selv partneren vår ikke kan komme inn. Så mye som vi enn elsker dem trenger vi ikke bli den samme personen.

Videre har folk som er i romantiske forhold forskjellige interesser. Vi trenger ikke å dele dem for å se om den andre personen vil like det eller ikke.

Det er selvfølgelig viktig og nødvendig å dele felles grunnlag. Å gjøre alt sammen og ha de samme interessene og smakene er imidlertid en forventning som det er veldig vanskelig å møte.

Det er derfor viktig for begge at de aldri føler seg alene samtidig som de opprettholder sin individualitet.

Å strekke seg etter stjernene: Uten deg er jeg ingenting

Par på stranden.

Når jeg legger individualiteten min til side og tror at partneren min og jeg er én, vurderer jeg ikke engang utsiktene til “med eller uten deg” fordi jeg tror at jeg ikke eksisterer uten deg. Jeg er død.

Denne typen tenkning har en tendens til å være til stede hos mennesker som lider av følelsesmessig avhengighet. Den faktiske kjærligheten til paret og måten vi forstår den på skaper en avhengighet av den andre personen.

Vi må fortsette å følge drømmene våre og fortsette å gjøre de tingene vi liker, selv om partneren vår ikke deltar i dem.

Vi må fortsette å være enkeltindivider selv om vi deler et liv med noen andre fordi vi er forskjellige. Vi har valgt å dele livet vårt, men vi er forskjellige.

Vi er i et forhold for å bli mer, ikke mindre

Hvis jeg er avhengig av partneren min, hvis jeg tror at jeg ikke er noe uten dem, bygger ikke partneren meg opp. I stedet for å hjelpe meg å vokse, gjør han eller hun meg mindre. Jeg blir noen som er verdiløs alene.

Det er derfor jeg må gjøre det jeg vil gjøre, med eller uten deg. Jeg trenger å gjøre det jeg lengter etter å gjøre, det som lar meg vokse og utvikle meg som person. Å begrense oss selv bare fordi vi er i et forhold vil virkelig være synd.

Å strekke seg etter stjernene: Med eller uten deg vil jeg fortsette å vokse

Kvinne som strekker seg etter stjernene.

Det ville ikke ha noe å si om et jobbtilbud i et annet land en dag truet med å skille oss. Det ville heller ikke være et problem hvis du ikke ville følge med meg av en eller annen grunn. Med eller uten deg skal jeg følge drømmen min og det jeg liker å gjøre.

Det vil dukke opp mange vanskeligheter gjennom hele forholdet vårt, men ingen av dem får meg til å gi opp den jeg er. Hvis jeg slutter å være meg, og hvis du blir grunnen til at jeg lever, hva ville skjedd hvis eller når det vi har tar slutt?

Jeg ville være fortapt, jeg ville ikke visst hvem jeg er eller hvordan jeg skal komme meg, noe som betyr at det ville vært en vanskelig og møysommelig vei. Det er en vei jeg ikke trenger å gå.

Ingenting av dette betyr at du ikke spiller noen rolle, eller at jeg ikke bryr meg om forholdet. Det jeg mener er at jeg vil fortsette å være meg, selv når jeg er sammen med deg.

Jeg vil ikke slutte å gjøre det jeg liker og gjøre. Jeg vil ikke la mulighetene gå forbi meg fordi jeg er sammen med deg. Hvis jeg blir mindre vil jeg ikke vokse, jeg vil ikke gå videre, jeg vil stanse. Den jeg er vil dø.

Konklusjon

Sannheten er at vi lærer om en urealistisk kjærlighet som er full av smerte fordi vi er avhengige av den andre personen. Vi lærer om forhold der par må bli den samme personen. Vi må imidlertid kjempe for oss selv slik at vi kan beholde vår individualitet.

Vi kan ikke miste oss selv i nærvær av den andre personen, og vi kan ikke glemme hvem vi er. Vi må alltid være sterke og strekke oss etter stjernene, slik at hvis alt tar slutt, kan vi fortsette.

Før du går, ikke gå glipp av: Hva er den ideelle typen kjærlighet?


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.