Hvordan kan du komme deg videre etter et samlivsbrudd?

april 2, 2019
Selv om det var vanskelig for meg i begynnelsen, glemmer jeg deg litt mer med hver dag som går. Jeg fokuserer på meg selv og mitt velvære, fordi livet må gå videre.

De første dagene etter ent samlivsbrudd oppleves som oftest som et helvete, og vi føler at vi ikke klarer å komme oss videre. Vi har imidlertid alle evnen til å overvinne den følelsen.

Når vi slår opp med noen, må vi gå komme oss gjennom smerten som kan føles som et helvete. Besatte tanker, tvil, behovet for å gå tilbake i tid osv. Alt dette er helt naturlig. Å glemme noen som har vært en viktig del av livet ditt, som du delte så mange ting med, er vanskelig.

Men likevel, når vi minst venter det, innser vi at vi har vært i stand til å lukke det kapittelet og starte livet på nytt.

Hvordan komme seg videre etter et samlivsbrudd?

Jeg glemmer deg, men noen ganger kommer du inn i tankene mine

Hvordan komme deg videre etter et samlivsbrudd

Mesteparten av tiden tenker jeg ikke på deg, siden jeg fortsatte å leve livet mitt som før etter bruddet. Jeg går på jobb som vanlig, ettersom et samlivsbrudd ikke er god nok grunn til å ikke møte opp.

Jeg fortsetter å våkne til samme tid hver morgen, selv om jeg noen ganger tenker at det er meningsløst. Jeg spiser, litt mindre, men jeg spiser. Men maten smaker ikke noe særlig.

Mens jeg jobber, glemmer jeg deg, mens jeg snakker med mine kolleger, glemmer jeg deg. Men når jeg kommer hjem og huset mitt venter, tomt, synker jeg ned i avgrunnen.

Du pleide alltid å vente på meg, men nå er det en skremmende stillhet. Når jeg går og legger meg, er du ikke lenger der for å gi meg en klem og holde meg varm.

Når vi avslutter et forhold med noen, kjemper vi mot en rutine som ble bygget opp i årevis. Til tross for at forandring er godt for oss, er det ikke lett for oss å innse det. Det er naturlig at vi ikke klarer å glemme denne personen som var så viktig for oss over natten. Men før eller senere klarer vi det.

Derfor er det svært viktig at vi ikke holder på tanken om at vi ikke kan leve uten denne personen. Fordi, jo, det kan du! Og du fortjener å gå videre i livet.

Det kan hende du også liker: Hvordan finne deg selv igjen etter et samlivsbrudd

Jeg har slått opp med partneren min. Hva skal jeg gjøre?

Hvordan komme deg videre etter et samlivsbrudd

Ved å slå opp med partneren vår, føler vi oss fortapt. Mange steder minner oss om dem og våre tanker er fulle av «hva om», tvil og ønsker om å gå tilbake i tid. Det er imidlertid på tide å lære å komme oss videre og fortsette med livet vårt.

Det kan til og med være at vi føler at vi er ansvarlige for det som gikk galt i forholdet. Men vi må akseptere det som har skjedd, og leve i nuet. Til tross for at det ikke er mulig å endre fortiden, kan vi fortsatt lære av den.

Men hva bør du gjøre for å takle situasjonen litt bedre?

Etter et samlivsbrudd, ta vare på deg selv og skjem deg bort

Å begynne å spise dårlig, ikke trene og la latskapen ta over er et veldig dårlig alternativ. Vi setter oss selv i et humør som ikke hjelper oss på noen måte. Det er vanlig at man har selvdestruktive tanker, og ikke føler at man betyr noe.

  • Selv om du har følelsen av at maten er smakløs, bør du prøve å spise riktig og sunt.
  • Å gå ut og trene hjelper deg med å leve i nuet. Det distraherer og hjelper deg med å føle deg bedre.

Bruk dine venner og familie som støtte

I tillegg til å forsømme oss selv, isolerer vi oss også fra dem rundt oss. Dette er av den enkle grunnen at vi prøver å holde på følelsene våre, i stedet for å dele dem med andre. Men sannheten er at vi ikke skal skamme oss for å gråte, snakke om våre følelser eller åpne oss opp. Det kan frigjøre oss.

Videre kan det være veldig positivt å være rundt familie og venner som kjenner oss, og det kan motivere oss til å bli mer sosiale. Folk som oppriktig bryr seg om oss, er svært viktig å ha.

Vi anbefaler også: Giftige familier og deres karakteristikker

Livet slutter ikke selv om forholdet tar slutt

Familie

Det er også viktig å analysere visse oppfatninger, som for eksempel: «Livets kjærlighet», «vår bedre halvdel», eller «livspartneren.»

Mange lar livet gå forbi etter et samlivsbrudd, fordi de feilaktig tror at dette er alt livet handler om. Faktisk tror de at de aldri vil finne noen andre, eller at det var skjebnebestemt at de bare skulle være med den personen. Dette kunne imidlertid ikke være lenger fra sannheten. Derfor kan det være et oppmuntrende og reelt perspektiv å snakke med venner og familie om dette.

Et brudd er ikke slutten, og det er heller ikke noe å skamme seg over. Du har lært av det, folk kommer og går, relasjoner starter og slutter.

Det er alltid et liv etter et forhold.