Fordeler med cusi-olje i kosmetikk

Mange av produktene som brukes i skjønnhetsrutiner inneholder cusi-olje. Det er et lett stoff med positiv virkning på huden. Oppdag dette naturlige universalmiddelet.
Fordeler med cusi-olje i kosmetikk

Siste oppdatering: 25 august, 2022

Har du hørt om babassupalmen? Det er planten som cusi-olje (også kalt babassu-olje) hentes fra, en vanlig ingrediens i kosmetikkindustrien på grunn av dens generøse egenskaper.

I en bransje som ser ut til å bruke naturlige produkter, er cusi-olje et alternativ rikt på vitaminer og andre nyttige komponenter for hår, negler og hud.

En artikkel publisert i Bolivian Journal of Chemistry fremhever at oljer og fete ingredienser er essensielle i kosmetiske formuleringer på grunn av tilhørigheten de har til menneskelig hud. Av denne grunn er det normalt å finne dem som emulsjoner, lotioner, serum, leppestifter, øyenskygger og mer.

Cusi-olje: hva er dens egenskaper?

Cusi olje.
Cusi-olje har vitaminer og antioksidanter som kan være gunstig for huden.

Denne klare, lette substansen inneholder vitamin A, B og E, fytosteroler, enumettede fettsyrer og laurinsyre. Nytten av cusi-olje utvides til medisinsk bruk for å lindre hodepine, feber og hoste.

Det brukes også i gastronomi; takket være sin mandellignende smak; det pryder salater og andre retter. Imidlertid er det i kosmetisk produksjon at cusi-oljen utnytter sine fuktighetsgivende, mykgjørende, anti-inflammatoriske, nærende, regenererende, antioksidant og antimikrobielle egenskaper.

Alle disse produktene som inneholder cusi-olje spesifiseres på INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) etiketten som “Orbignya Oleifera Seed Oil“.

Fordeler med cusi-olje i kosmetikkindustrien

Noen sammenligner kokosolje og cusi-olje, siden de er ganske like. Noen produsenter som erstatter frukten med cusi-olje hevder til og med større effektivitet og en bedre aroma.

Tettheten av cusi-olje gjør den til en stjerne i skjønnhetsverdenen, og den brukes til følgende formål:

Det er flere bruksområder for denne oljen, og vi skal nå se på dem.

Fukter håret

Effektene av cusi-olje på håret antas å representere dens mest effektive bruksområder. Centro de Investigación y Promoción del Campesinado de La Paz uttaler i en rapport at cusi-planten er godt for alt.

Teksten legger til at oljen tilsvarer en behandling for å forhindre hårtap og forekomsten av grått hår, samtidig som den myker opp, intensiverer farge, reparerer skadet hår og hjelper til med vekst.

Ytterligere fordeler til håret inkluderer større elastisitet og styrke, glans, eliminering av flass og reparasjon av flisete tupper. Den kan brukes i sjampo og også direkte, ved å følge instruksjonene nedenfor:

  • Smør litt av oljen på tørt hår, minst en halvtime før du går i dusjen. Dette trinnet er avgjørende for at håret skal absorbere dets egenskaper.
  • Masser forsiktig fra røtter til ender. Berøring av hodebunnen fremmer blodsirkulasjonen.
  • Vask håret med naturlig sjampo, på denne måten styrker du effekten av cusi-oljen. Kontroller at denne rensen ikke inneholder parabener.
  • Ikke føn eller bruk rettetang, unngå varmeapparater før håret er i perfekt stand.

Denne oljen brukes også som en skyllemaske og som en mousse eller fikseringsmiddel for frisyrer.

Gir næring til neglene

Vitamin E som finnes i cusi-olje ville være ideell for å nære negler og neglebånd. Denne oljen har mikrobielle og soppdrepende funksjoner, til fordel for manikyr og pedikyr.

Forebygger og reduserer rynker

Cusi-olje inneholder antioksidanter som stimulerer produksjonen av kollagen. I tillegg vil det bekjempe frie radikaler som akselererer for tidlig aldring. Blant de kosmetiske målene skiller forebygging av uttrykkslinjer og flekker seg ut.

Kontrollerer strekkmerker

Siden det er et raskt absorberende preparat som fremmer dannelsen av kollagen, vil det samarbeide med elastisiteten som fjerner strekkmerker og cellulitter. Det anbefales vanligvis til gravide kvinner, gjennom kremer eller olje, alltid i samråd med legen som følger svangerskapet.

Gjenoppretter huden

Cusi-olje anbefales for alle typer hud fordi den ikke gir en fet følelse og heller ikke tetter porene. Det tilhører comedogenic grad 1. Dette produktet samarbeider i gjenopprettingen av skadet hud. Det anses som perfekt for å gjenopprette sprukne hæler og mindre brannskader.

Psoriasis, rosacea og eksem kan dra nytte av lokal bruk av cusi-olje, gitt antimikrobielle egenskaper og laurinsyre. Ved disse sykdommene bør en hudlege godkjenne bruken av produktet.

Også, med tanke på de fysiske og kjemiske egenskapene til cusi-olje, brukes oljen ofte i såper med høy konsistens og større holdbarhet, ifølge en studie publisert av Virtual Library of the German Cooperation. Denne typen kosmetikk vil være fordelaktig for huden.

Stimulerer skjeggvekst

En mann med skjegg.
Noen hevder at cusi-olje vil hjelpe ansiktshår å vokse.

Ikke bare kvinner drar nytte av egenskapene til cusi-olje. Menn bruker dette naturlige materialet for å få skjegget deres til å se ensartet og frodig ut. Å kombinere mamey eller zapote frøolje med denne oljen resulterer i ansiktshårvekst.

Til tross for mangelen på vitenskapelig bevis, tror brukerne at betingelsen for å oppnå denne effekten er å hele tiden bruke cusi ved å massere den inn i ansiktet. Hvis du er i tvil, kontakt din pålitelige hudlege.

Hvor ofte bør du bruke cusi olje?

Hyppigheten av bruk av cusi-olje avhenger av formålet du bruker den til. Enten det er for hår eller hud, selv om det ikke forårsaker skade, er det aldri bra å overdrive bruken av noe produkt. Vær oppmerksom på produsentens instruksjoner, spesielt hvis du bruker den direkte. Hvis du har spørsmål eller reaksjoner knyttet til cusi-olje, kontakt legen din.

Er det noen kontraindikasjoner med cusi-olje?

I seg selv bør cusi-olje ikke forårsake noen negative effekter. Sørg for at det er en 100 % ren olje, uten noen kjemisk innblanding som bærer rester av andre komponenter.

Holdbarheten til stoffet må også respekteres. Generelt varer cusi-preparatet i 2 år lagret på et kjølig, tørt sted, hvor det ikke utsettes for sollys eller endres av noen sterke lukter.

Det kan interessere deg ...
Hva er eteriske oljer og hvordan og hvorfor fungerer de?
Veien til Helse
Les det hos Veien til Helse
Hva er eteriske oljer og hvordan og hvorfor fungerer de?

Hvis du noen gang har lurt på hva eteriske oljer er, skal vi fortelle deg hva de brukes til og hvilke fordeler de har.