Forholdet vårt fungerte ikke, og ingenting kommer til å skje

Selv om forholdet vårt ikke fungerte, fikk jeg aldri den luksusen av å glede meg over minner og lengselen etter deg, men jeg fortsatte og lærte å leve uten deg.
Forholdet vårt fungerte ikke, og ingenting kommer til å skje

Siste oppdatering: 25 august, 2022

Forholdet vårt fungerte ikke, men det hindret meg ikke i å gå videre. Selv om det ikke var helt slik. Da jeg kollapset trodde jeg at jeg falt i en bunnløs grop. Dette skyldtes imidlertid min tro. Troen som ropte etter meg: “du er helt alene!”, “Ingen andre vil noen gang elske deg!”

Ord som jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere fordi de tok over hodet mitt og det var ingen måte å bli kvitt dem på. Etter en lang tid med meditasjon, psykoterapi og å se på meg selv som et komplett menneske, fungerte ikke forholdet vårt, men jeg klarte til slutt å la deg gå. Til tross for at forholdet faller sammen, fortsetter livet og jeg var ikke noe unntak.

Forholdet vårt fungerte ikke, men det stoppet meg ikke

Forholdet vårt fungerte ikke, og ingenting kommer til å skje

Forholdet vårt fungerte ikke, og først følte jeg at jeg måtte inn i det mørke, smertefulle og sorgfulle rommet. Jeg slet veldig med å komme meg over hvert trinn. Først sluttet jeg aldri å benekte at hver dag står overfor virkeligheten for å akseptere alt på en gang.

En dag, utmattet, lot jeg sinne få det beste av meg og skyldte på deg for alt. Jeg var lei av å føle meg forferdelig. Alt var din feil!, eller i det minste trodde jeg det var det. Jeg brukte mer tid enn nødvendig på denne andre etappen.

Videre ble jeg overveldet av tristhet fordi jeg nærmet meg en situasjon der jeg ikke hadde noe annet alternativ. Jeg motsto og bestemte meg imidlertid for å jobbe meg gjennom det. Jeg prøvde å manipulere deg og sa at jeg kunne endre meg, at forholdet vårt ikke kunne ende slik, forholdet vårt fungerte ikke, men det kunne ha gjort det.

Vi tror du vil like denne artikkelen: Frelserkomplekset: Forhold med sårede mennesker

Det var et desperat forsøk på å holde deg ved min side, for uten deg følte jeg meg usikker og ikke i stand til å komme meg videre. Jeg begynte å slutte å gjøre favorittaktivitetene mine. Jeg likte dem ikke lenger som jeg gjorde før.

En lang tid har gått, og nå er jeg glad for at du dro og ikke ga etter for min emosjonelle utpressing. For nå hadde jeg ikke annet valg enn å møte fakta og akseptere virkeligheten. Dermed er døren av aksept det som tillot meg å forlate det mørke smertefulle rommet som jeg villig lot holde meg tilbake i lengre tid.

Åpne døren til aksept

Til slutt kom tiden der jeg ble lei av alt, eller kanskje jeg ikke hadde noe annet valg. Jeg kunne enten fortsette der jeg var, forbli foran døren eller åpne den en gang for alle. Jeg åpnet den… Da skjønte jeg at forholdet vårt ikke fungerte, og det betydde ikke at livet mitt var i en blindgate.

Hva har det blitt av forholdet vårt?

Besittelse, avhengighet, din, min… Som det blir sagt er ordet “kjærlighet” høyt overvurdert i mange forhold.

Vi har fortsatt tanker om å eie den andre personen i et forhold. At han er vår og han tilhører oss. Dette er grunnen til at sjalusi forekommer, vi fjerner ham fra hans friheter ved å bruke fantastisk teknologi for å styrke vår kontroll over situasjonen. Når logget du på? Når logget du av? Hvorfor la du til denne personen? Snakker du med henne? Om hva?

Vi anbefaler deg også denne artikkelen: Hva er den beste måten å finne et stabilt forhold på?

Besettende tanker får oss til å bli sprø og tar oss ikke lenger enn fantasien vår om hva det kunne ha vært eller hva det kan bli. La oss ikke glemme at selvoppfyllende profetier er på toppen av agendaen vår.

La oss tenke på forhold som de vi har med foreldrene, søsknene og vennene våre… Hva forblir konstant i hver enkelt av dem? Vi krysser ikke grenser eller holder igjen, vi er glade hvis de bestemmer seg for å bli tatt av sin egen lykke. I romantiske forhold gjør vi ikke dette. Vi gjør ikke dette fordi vi er redde.

Emosjonell avhengighet

Frykt for å være alene, for å bli forlatt, å ikke finne noen andre, for å gå glipp av en mulighet… Frykt for oppfatninger som ødelegger forholdene våre i stedet for å oppleve dem på en klok måte. Vi vet hva som skjer mens vi klamrer oss til noe ut av frykt. Til slutt mister vi det. Vel, det samme skjer i forhold.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • LeBel, E. P., & Campbell, L. (2009). Implicit partner affect, relationship satisfaction, and the prediction of romantic breakup. Journal of Experimental Social Psychology, 45(6), 1291-1294.
  • Rossi, M. S. (2005). Sometimes, the Relationship Just Doesn’t Work. New York State Dental Journal, 71(5), 8.
  • Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital. Psykhe (Santiago), 21(1), 69-82.

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.