Jeg distanserer meg selv fordi jeg elsker meg selv

11 desember, 2018
Hvis du noen gang har opplevd en tid hvor du måtte forlate personen du elsket fordi du var klar over at å vedlikeholde det forholdet var like smertefullt som det var selvdestruktivt, så er jeg sikker på at du vet akkurat hvor vanskelig det er å ta denne avgjørelsen.
 

Det finnes ingen grunn til at det å elske noen andre trenger å komme i veien for å elske deg selv.  Men det er alltid en god idé, når du er i et forhold. At du setter ditt eget velvære først, så ingen av dere blir såret. Før du hiver ut et ekte og hjertefølt “jeg elsker deg”. Bør du først ta deg tid hver dag til å fortelle deg selv “jeg elsker meg selv og jeg vet at jeg fortjener å være lykkelig”.

Det er ikke enkelt å skille disse to veldig intime sfærene i livet. De er begge like komplekse, dine behov og din partners behov. Men du må absolutt holde et øye med din egen selvfølelse og identitet.

Hvis du noen gang har opplevd en tid hvor du måtte forlate personen du elsket. Fordi du var klar over at å vedlikeholde det forholdet var like smertefullt som det var selvdestruktivt. Så er jeg sikker på at du vet akkurat hvor vanskelig det er å ta denne avgjørelsen.

Men noe alle bør vite, spesielt tenåringer som starter sine første romantiske forhold. Er at ekte kjærlighet ikke gjør vondt. Kjærlighet skal være vakkert, betryggende og klokt. Så “jeg elsker deg” og “jeg elsker meg selv” ikke er som vann og olje.

La oss ta et øyeblikk for å reflektere over dette.

Jeg elsker meg selv nok til å elske deg med hele mitt hjerte

Mennesker som ikke elsker seg selv vil synes at det vanskelig å etablere et ærlig og sunt forhold. Selvfølgelig er ingen av oss selvskapte eksperter på kjærlighet, forhold og den gjensidige forståelsen som respekterer og bygger ekte lykke.

 

Kjærlighet bygges hver dag, men bare når begge partene vil, og når de ikke bare prøver å tilfredsstille sine egne behov.

Les også: 3 setninger for å begynne å elske deg selv igjen på bare 3 minutter

håand-over-hjerte

Mennesker som ikke elsker seg selv

  • Mennesker som ikke elsker seg selv prøver å finne andre mennesker som kan tilfredsstille deres egen tilkortkommenhet og følelsesmessige behov.
  • Det er umulig å ta vare på din egen selvfølelse og identitet når du er i et romantisk forhold med noen som ikke elsker seg selv. Du ender opp med å konsentrere all din energi på å ta vare på dem og prøve å gjøre den personen lykkelig.
  • Noen ganger, når vi forelsker oss i noen som ikke elsker seg selv, ender vi opp med å tenke at vi kan “redde” dem, at vi vil være svaret på deres problemer og bringe lys til alt deres mørke.
  • Men hva som ender med å skje, er at du ender opp med å være følelsesmessig utslitt, til det punktet hvor du glemmer deg selv.

Jeg elsker meg selv nok til å elske deg på den måten du fortjener

Et modent forhold er et bevisst forhold. Ingen av partene utpresser den andre. Det er ikke noe “mitt og ditt” og enda mindre “fordi jeg sier det”.

I et modent forhold kan du si “jeg elsker meg selv” fordi jeg vet at det er bare når jeg føler meg fullstendig. Uten å være redd for å være alene, og når jeg vet hvordan jeg skaper min egen lykke. Bare da vil jeg være i stand til å gi det beste av meg selv til den andre personen.

 
  • Hvis jeg elsker meg selv vil jeg ikke tvinge deg til å roe mine redsler. Fylle ut min tilkortkommenhet, å være min daglige redningsmann eller gi meg “luft” hver gang jeg trenger å puste.

Les også: 7 tegn på at du ikke elsker deg selv høyt nok

kvinne-holder-hjerteformet-ballong

Jeg tilgir deg, men jeg forlater deg

Som vi snakket om i begynnelsen, har de fleste av oss måttet forlate noen vi har elsket på et eller annet tidspunkt. Grunnen til den avstanden kan være utroskap, at man er lei, eller at man innser at man ikke ble elsket på den måten man fortjener å bli elsket.

  • Så, uavhengig av hva som får deg til å avslutte denne romantiske forbindelsen, må det gjøres gjennom tilgivelse. Dette kan være vanskelig. Det kan kjennes ut som at du mister hodet ditt fordi det gjør så vondt, men dette er den eneste måten å kunne lukke dette kapittelet i livet ditt.
  • Din egen kjærlighet og verdighet er ekte næringsstoffer for hjertet. De hjelper deg å alltid handle modent under de mest kompliserte øyeblikkene.
  • Uten selvtillit kan du vedlikeholde et giftig forhold kun basert på frykten for å være alene, frykten for å forlate den personen du elsker, og selv om de gjør deg ulykkelig, foretrekker du å være sammen med dem fordi du er mer redd for å være uten den andre halvdelen som gjør deg komplett.
 

Du bør absolutt ikke ende opp i denne typen situasjoner. Selvkjærlighet er det som gir deg den personlige styrken som hjelper deg til å forlate noe når det ikke har en fremtid, når det ikke lengre støtter deg, og når det gir deg mer tårer enn glede.

Ikke glem: Du er aldri egoistisk ved å hver dag huske at “jeg elsker meg selv og jeg fortjener å være lykkelig”.